Sportonline.bg

Правят опити Джошуа да не се бие с Кубрат Пулев

joshua
Правят опити Джошуа да не се бие с Кубрат Пулев

Снимка: btv

Изправят британеца пред дилема с кого да направи мач

Сензационното изявление на Владимир Кличко от вчера създава все по-голям хаос в не дотам организирания професионален бокс.

Антъни Олувафеми Оласени Джошуа, както е пълното име на британеца от нигерийско-ирландски произход е изправен пред дилемата с кого да се бие.

Според Световния боксов съвет това трябва да е българинът Кубрат Пулев. Съвета дори даде специално разрешение за мач с Кличко, което при създалата се ситуация става излишно.

Но от Световната боксова асоциация (WBA) настояват следващата жертва на Джошуа да е техният човек – пуерториканецът Луис Ортис. WBA твърдо искат да изкушат Джошуа и дори са поставили ултиматум:

„WBA заповядва на екипите на Джошуа и Ортис да започнат преговори помежду си. Припомняме, че на 11 януари 2017 година до двете страни беше пратено изискването победителят от Кличко – Джошуа (на 29 април) да се изправи за задължителна защита на титлата срещу Ортис в рамките на 120 дни. 95 дни отминаха и съответно WВА заповядва на двете страни да започнат преговори. И двата екипа са наясно, че към 3 август имат 30 дни да постигнат договореност или WBA ще насрочи друг мач“, се казва в изявлението на асоциацията.

Сигурно е, че Еди Хърн и Антъни Джошуа ще вземат най-изгодното и мъдро решение. Защото титлите не се решават с ултиматуми.Още по темата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>