Sportonline.bg

Министър Кралев разпродаде благотворително 50 картини

kralevrashidov
Министър Кралев разпродаде благотворително 50 картини

Снимка: Йордан Симеонов, 24 chassa.bg

Средствата от разпродадените творби ще бъдат дарени на Фондация Български спорт, която помага на спортисти в нужда

Спортният министър Красен Кралев организира благотворителна изложба с 50 картини по повод 50-годишния си юбилей. Средствата от разпродадените творби ще бъдат дарени на Фондация Български спорт, която помага на спортисти в нужда.

Събитието бе открито от Вежди Рашидов, който призна, че много рядко ходел на изложби, защото по-известния легитимирал по-неизвестния, но искал да легитимира твореца Кралев, който много му харесал с цветовете, които използва. „Цветовете са живият живот, въпреки, че черното и бялото са най-силните, но това показва една прекрасна душа“, каза Рашидов.

Министър Кралев каза, че за 50-ия си рожден ден решил да покаже част от себе си, която само най-близките му познавали. Той използва момента и за да благодари на най-близките си хора. Повечето картини вече са продадени. Всички творби, представени в изложбата, са рисувани през 2016 г.

На събитието присъстваха мин. Ивелина Василева, мин. Екатерина Захариева, Боян Радев, който е един от най-големите колекционери на изкуство, Любо Ганев, много хора от спорта и културата.Още по темата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>