Sportonline.bg

Спас Русев официално обяви оттеглянето си от Левски

spassrussev
Спас Русев официално обяви оттеглянето си от Левски

Снимка: Канал 3

За мен Левски е почтена кауза

Мажоритарният собственик на Левски Спас Русев официално обяви, че се оттегля от клуба. Причината е ясна – натискът от страна на „сините“ феновете.

Бизнесменът твърди, че става третият пореден собственик, прокуден от феновете. Той ще предостави акциите си на въпросните привърженици, макар че ги нарече „хора без имена“, за които Левски е „мнима кауза“.

Русев също така разкри любопитен факт, че след направения одит на клуба е станало ясно, че практически Левски е във фалит.

Ето пълният текст на съобщението, публикувано в клубния сайт:

„Футболът съществува, защото е красива игра. Радва милиони хора. Вдъхновява малчугани да постигат успехи на терена и извън него. Създава приятелства. Сплотява семейства, които заедно гледат и изживяват мачовете на любимия отбор. Футболът съществува заради своите почтени почитатели. Мъже и жени, момчета и момичета, които са привърженици на даден отбор, подкрепят го, следят изявите му. Почтено.

Днес е последният ми ден в Левски.

Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб Левски, превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитателите на отбора, заради които футболът съществува.

Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели.

Очевидно е време ръководителите на въпросните фенски организации, които твърдят, че знаят и могат да управляват клуба, да се заемат с това.

Когато станах собственик на Левски заявих, че работата за отбора е кауза за мен.Още по темата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>