Sportonline.bg

Министър Кралев: Държавата трябва да е винаги до БФС така, както беше през последните 2 години

ivelinpopovyyyyy
Министър Кралев: Държавата трябва да е винаги до БФС така, както беше през последните 2 години

Снимка: ММС

Това той заяви по време на церемонията „Футболист на годината”, в която за №1 за 2016 г. бе избран Ивелин Попов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази надежда държавата да бъде винаги до Българския футболен съюз така, както го правеше Министерството на младежта и спорта през последните 2 години. Това той заяви по време на церемонията „Футболист на годината”, в която за №1 за 2016 г. бе избран играчът на „Спартак” (Москва) Ивелин Попов. Министър Кралев връчи статуетката за най-добър треньор, която бе спечелена от наставника на „Лудогорец” Георги Дерменджиев.

„Пожелавам здраве и късмет на всички българи и много успехи на нашите спортисти през Новата 2017 година. Благодаря на господин Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз за изключителното сътрудничество през последните две години, през които взаимоотношенията между БФС и държавата минаха на съвсем друго ниво. Направихме доста хубави неща, но аз се гордея най-много с Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, която се надявам да даде много добри резултати в най-близко бъдеще. Тя ще се реализира и през 2017 г., защото сме изключително доволни от нейното първо издание. Вярвам, че заедно ще бъдем свидетели на един възход на българския футбол и се надявам, че държавата ще бъде винаги до Българсия футболен съюз така, както беше през последните две години”, заяви министър Кралев.

Подгласници на Ивелин Попов в анкетата „Футболист на годината” станаха играчите на „Лудогорец” Светослав Дяков и Владислав Стоянов. За №1 при дамите бе определена футболистката на „Рейсърс” (Охайо) Евдокия Попадинова. Президентът на БФС Борислав Михайлов получи наградата за развитие, заради построяването на новата база в Бояна, а братята Веселин и Йордан Миневи и Илко и Димитър Пиргови бяха отличени в новоучредената от Българската асоциация на спортните журналисти класация на името на Трифон Иванов „Лъвско сърце”. За дебют в Първа лига пък статуетки получиха 15-годишните Ияд Хамуд („Локомотив, Пд) и Кристиян Добрев („Ботев”, Пд)

Анкетата „Фотболист на годината” се организира от „Дакс медия” в партньорскто с Българския футболен съюз и Българската асоциация на спортните журналисти.Още по темата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>