Sportonline.bg

Лудогорец започва модернизация на сектора за гости

ludosektoryyyyy
Лудогорец започва модернизация на сектора за гости

Снимка: btv

Капацитетът на Лудогорец Арена ще се увеличи с около 2300 места

Договорът за концесията за реконструкцията и модернизацията на стадион „Лудогорец Арена“ ще бъде променен, това става ясно от докладната записка на кмета Валентин Василев, която е внесена по извънредния способ в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет. Изменението е по предложение на концесионера ПФК Лудогорец 1945 ЕАД. То включва промяна на последователността на изпълнение на строително-ремонтните работи в секторите А и Г.

Според действащия договор сектор А трябва да бъде реконструиран и модернизиран в рамките на първите 5 години от срока на концесията, а сектор Г – през следващите 5 години. В писмото на изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев до Община Разград се уточнява, че необходимостта от тази промяна се обосновава от изискванията на УЕФА за инфраструктурни критерии на стадионите и наредбите, регламентиращи отделните турнири, организирани от УЕФА. Към настоящия момент секторът на гости – Г се явява непригоден за настаняване на фенове на гостуващите отбори по време на футболни срещи от Шампионската лига и Лига Европа.

„Промяната в последователността на дейностите по извършване на реконструкцията и модернизацията на секторите няма да доведе до неизпълнение на задължението на концесионера за срок от 10 години да направи предвидените в концесионния договор инвестиции в общ размер на 18 500 000 лева“, уверяват от Лудогорец.

Спешната необходимост първо да бъде завършен сектор Г се налага, тъй като в момента той е затворен по предписание на УЕФА. Поради това домакините са принудени да настаняват феновете на гостуващите отбори в сектор А, което намалява капацитета му за други зрители. След реконструкцията на сектор Г преди сектор А значително ще се увеличи капацитетът на самия стадион с около 2300 места.

От Лудогорец обобщават, че ако първо се започне със сектор А, заради изискванията на УЕФА клубът няма да може да провежда футболни срещи от евротурнирите в Разград. Очаква се ремонтът на сектора за гости да започне в началото на 2018 година.Още по темата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>