Велизар Димитров и Христо Янев търсят играчи за ЦСКА в чужбина – Sportonline.bg
Sportonline.bg

Велизар Димитров и Христо Янев търсят играчи за ЦСКА в чужбина

velizardi
Велизар Димитров и Христо Янев търсят играчи за ЦСКА в чужбина

Снимка: btv

Ще гледат централен защитник и централен нападател

Двама от скаутите на ЦСКА Велизар Димитров и Христо Янев, са заминали на мисия в чужбина, пише „Тема Спорт“.

Съгледвачите ще наблюдават изявите на няколко играчи за лятната селекция, като в полезрението им попадат централен защитник и централен нападател. Почти всеки от желаните футболисти е на възраст до 26 г., като една част от тях играят в европейски първенства, а други са от южноамерикански шампионати.

Набелязаните са следени с поглед към лятната селекция. След края на сезона ЦСКА със сигурност ще се подсили с бранител, а отсега търси и заместник на звездата си Фернандо Каранга, който по всяка вероятност ще бъде продаден. До началото на пролетния дял пък „армейците“ ще привлекат поне един футболист, като договор с клуба ще подпише крилото Андре Монтейро – Укра, но не е изключено да има и друго попълнение.

Практика на скаутите на ЦСКА е не просто да гледат играчите, но и да държат продължителна връзка с тях и семействата им. Този подход отдавна използва главният мениджър Стойчо Стоилов и по същия начин действат и подопечните му скаути на „Армията“. Главният съгледвач Велизар Димитров отговаря основно за Източна Европа, като най-често наблюдава играчи в Украйна, Русия и Румъния. Христо Янев пък ще обърне поглед към Централна Европа. Двамата бяха съотборници в Борисовата градина в продължение на 5 сезона.

Велизар се завърна в клуба през октомври 2016 година, а Янев го направи в средата на този януари заедно с Владимир Манчев. Бившият централен нападател на този етап ще следи предимно таланти за школата.Още по темата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>