Sportonline.bg

СК „Ипон“ с кампания за ползите от спорта

СК „Ипон“ с кампания за ползите от спорта

Спортен клуб „Ипон“ направи информационна кампания в градовете Банско, Разлог и Сандански

На 18 август в гр. Банско започна втората част на обучението по проекта „Шотокан – Пътят До Здравето“, той е насочен към разпознаване на рисковите фактори, водещи до различни видове зависимости и за изграждане на трайни умения за справяне в рискови ситуации при упражняване на натиск от обкръжаващата среда.

В обучителната програма на този втори модул спортистите на СК „Ипон“ предоставиха информация на младежите относно ползите от спорта, физическата дейност и здравословното хранене. Младежите придобиха представа за Шотокан Карате – До като начин на живот, съчетаващ физическо развитие, усъвършенстване на добродетели, средство за справяне със стреса и развитие на спортно-технически умения.

През втория ден на обучението по проекта – 19 август, младежите бяха обучени да развият уменията си във връзка с воденето на здравословен начин на живот като нещо приятно, не като задължение и се запознаха с основните видове хранителни вещества, взаимодействията на храните, здравословната и нездравословна храна.
По-късно, на 21 август в град Разлог младежите показаха, че са своеобразни посланици на алтернативата – превенция на зависимости посредством спорт, активен живот и личностно развитие.

Информационната кампания по проекта завърши на 22 август в град Сандански, където младежите демонстрираха, че са съзнателни към изборите си и проявяват много по-голяма устойчивост, не се поддават на изкушения като наркотици, алкохол, хазарт или други форми на зависимости. Приемането на активния начин на живот като константа е и крачка към изграждането на самочувствие и увереност за справяне с рискови ситуации и трудности за всеки един младеж.

В дните на лятната кампания членовете на Спортен клуб „Ипон“, освен че раздадоха много информационни материали по проекта под формата на флаери, брошури, дипляни и наръчници, направиха и реални демонстрации по Шотокан Карате-До. Жителите на Банско, Разлог и Сандански, сред които много подрастващи с радост приеха съветите на успешните спортисти и се снимаха с тях за спомен.

Проектът се изпълни с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2018 г. Проект НПИМД-022Н3/2018 и Договор с ММС 25-00-21/21.05.2018 г.Още по темата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>